torsdag 16 juni 2016

Elefanten i rummet




De flesta män är inga våldtäktsmän eller kvinnomisshandlare. Ändå talas det om "mäns våld mot kvinnor". Fast man skulle lika gärna kunna tala om "vissa mäns våld mot kvinnor".

De flesta muslimer är inga terrorister, men gud nåde den som antyder ens ett samband med islam.
Eller talar om "muslimers våld mot icke-muslimer".

Brittiska regeringen har velat bannlysa ordet IS och istället föreslagit användning av det som IS själv använder: Daesh. Så att inte ordet Islam besudlas av en koppling till barbarisk terrorism.

Inte ens ordet "barbarisk" anses rumsrent i sammanhanget. Eller i något sammanhang som kan få folk att förakta "den andre" - även om denne ägnar sig åt kvalificerat hedersförtryck.

Reinfeldt talade om svensk urkultur som "blott barbari", men skulle aldrig komma på tanken att kalla somalisk urkultur för barbarisk. Slutsats: könsstympning. som en del av somalisk urkultur, är inte att betrakta som barbari. I alla fall om man skall tolka Reinfeldts ordval.

Detta är ett svek mot inte bara offren för könsstympning, hedersförtryck och IS samt de homosexuella som avrättas i de tio muslimska länder där homosexuella handlingar är belagda med dödsstraff. Det är ett svek mot västerländsk demokrati.

Efter den vidriga massakern i Orlando slår de (själv-) "goda krafterna" knut på sig själva för att till varje pris relativisera förövarens koppling till islam. Trots att han hämtade inspiration i en moské där imamen uppmanade åhörarna att döda homosexuella.

http://erixon.com/blogg/2016/06/imam-i-orlando-doda-homosexuella/

Det är som om psykförsvaret skrev manus åt tv;s nyhetsuppläsare. I syfte att motverka ökad splittring i ett land där över en halv miljon är muslimer.

Men hela situationen är labil. En populär kliché som används allt flitigare är "en perfekt storm", dvs. ett flertal olyckor inträffar samtidigt.

http://failover.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/vast-gar-sonder-och-vanstern-spelar-med/index.html

Hur man då kan förvänta sig att de som har att leda landet och övervaka "extremister" skall ha is i magen är att hänge sig åt önsketänkande.

Och det finns skäl för oro. Den här texten skulle förmodligen få vara kvar på Facebook (förmodligen, fast helt säker kan man inte vara), men om jag publicerade den där, skulle det förmodligen orsaka upprördhet hos de som till varje pris vill förneka ett samband mellan islam och homofobi.

De som alltid vill relativisera det genom att åberopa pastor Åke Green eller  pastor Fred Phelps.



Precis som de som varje gång terrorism diskuteras måste dra fram Breivik, Lasermannen och Peter Mangs. Trots att de allra flesta terrordåd begås av jihadister.

http://www.dn.se/nyheter/varlden/jihadismen-ar-grunden-for-var-tids-krig/

Denna strutsmentalitet ser jag som självdestruktiv, för hur kan t ex homosexuella tro att de är populärare bland muslimer än bland kristna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar