onsdag 13 juli 2016

Det behövs färre asylboenden

Det pågår en skendiskussion i vårt samhälle om hur man skall skapa fler asylboenden.

Varför, undrar jag, när de allra flesta som kommer saknar id-handlingar? Många uppger dessutom fel ålder, för att komma i åtnjutande av de förmåner som följer med att låtsas vara ett barn, dvs. under arton.

Om det inte hade varit så, hade vi då haft en diskussion om åldersbestämning?

Dessutom vi vet att flertalet "ensamkommande" inte är syrianer utan från Afghanistan.För att citera Merit Wager:

Nämnas kan också att det från Syrien, där det till skillnad från Afghanistan pågår strider och regelrätta krig i delar av landet, under 2015 kom 3.777 ensamkommande minderåriga asylsökande till Sverige. Jämför det med 23.490 som angav sig komma från Afghanistan där det inte pågår något krig…
Så varför skall vi behöva "informeras" i Rapport (Public Service) om konflikter rörande asylboenden? Borde inte man inte istället informera oss om det som Merit Wager tar upp på sin blogg?

 Att så inte sker visar - tyvärr (det går inte att tolka på annat sätt!) - att reportrar och nyhetsredaktion på SVT inte vill ge licensbetalarna så mycket fakta som man förmår.

Istället ser man som sin plikt att "motverka de högerkrafter och främlingsfientliga strömningar" (inget citat, men TV bruka låta så där!) genom att understödja en mer "human" syn på asylsökanden.

Sammantaget framträder en bild av ett samhälle där makthavare inte ser de begränsningar som följer med yrkesrollen. Vi har en polischef som öppet uttalat kritik i hatiska ordalag mot Sveriges tredje största parti. Vi har ett landsting i Stockholm som anser att sommararbetande ungdomar skall gå omkring och "informera" om "mänskliga rättigheter, anti-rasism och feminism".


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar